Sastanak članova Gerontološkog društva Srbije i pomoćnice ministarke

Gerontoloskog-drustva-Srbije i Ministrstvo-za-rad-zaposljavanje-boracka-i-socijalnaU ponedeljak, 18. aprila 2022. godine, predstavnice Gerontološkog društva Srbije primila je Biljana Zekavica, pomoćnica ministarke u Ministrstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nataša Todorović, predsednica GDS-a i Gordana Milovanović, članica UO GDS-a, su informisale pomoćnicu ministarke o predstojećem XI Međunarodnom gerontološkom kongresu pod nazivom “Gerontologija mogućnosti i perspektive u post COVID-19 svetu”. Kongres će se održati u Beogradu 15. i 16. septembra 2022. godine, dok su u naučnom odboru kongresa, pored eksperata iz Srbije, uključeni i eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država, Norveške, Irske, Hrvatske i drugih zemalja.

Pomoćnica ministrke je dobila i dva poslednja broja naučnog časopisa “Gerontologija”, jedinog časopisa koji se bavi temama gerontologije i gerijatrije u regionu. Na sastanku  je bilo reči i o predstojećem obeležavanju 50 godina Gerontološkog društva Srbije. Obeležavanje ovog jubileja će se održti tokom naredne godine, neophodno je istaći važnosti saradnje između ministarstva i Gerontološkog društva Srbije.

Leave a Comment

Your email address will not be published.